A rákoskerti civil szervezetek  honlapja

Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítvány                


Archívum

   

 

 
 

Kutyusok keresik új gazdijukat. Szeretik a szabadságot, kertes házban voltak, vannak. Lakásba nem valók, Jó házőrzők, a hívatlan vendéget nem engedik be. Nincsenek elkényeztetve étkezés terén, a száraz zsákos kutyaeledelt is eszik. Jelenleg  Verőcén vannak, ideiglenes gazdijuknak nagy teher ennyi kutya, de megígérte a gazdájuknak, András bácsinak, aki egyedül élt, hogyha vele valami történik, a kutyákat nem hagyja. Kapcsolat: agnes.senga125@gmail.com email címen várjuk a jelentkezőket. Oltási könyvük van.

 

 

2011. szeptember 10.-én szombaton a Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítvány szervezésében egész nap ugrálóvár programra várjuk a rákoskerti gyerekeket az állomás melletti parkolóba. Délután 3 órakor bűvészműsor az állomás udvarán, melyre szintén minden rákoskerti gyereket és felnőttet szeretettel várunk. Részletek

               

Kutyusok keresik új gazdijukat. Szeretik a szabadságot, kertes házban voltak, vannak. Lakásba nem valók, Jó házőrzők, a hívatlan vendéget nem engedik be. Nincsenek elkényeztetve étkezés terén, a száraz zsákos kutyaeledelt is eszik. Jelenleg  Verőcén vannak, ideiglenes gazdijuknak nagy teher ennyi kutya, de megígérte a gazdájuknak, András bácsinak, aki egyedül élt, hogyha vele valami történik, a kutyákat nem hagyja. Kapcsolat: agnes.senga125@gmail.com email címen várjuk a jelentkezőket. Oltási könyvük van.

               

Autóbusz a Platánsoron!

Az elmúlt napokban több egymásnak ellentmondó újsághír jelent meg a kerületi sajtóban, a Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítványunkról és személyemről a 197-es buszjárattal kapcsolatban, melyekre vonatkozóan helyreigazítást kértem. (Tizenhetedik c. 13.szám. 7. és 14. oldal.) További csúsztatásokat elkerülendő honlapunkon teszem közzé álláspontomat.
Magánemberként továbbra sem örülök a platánsoron közlekedő 197-es autóbusznak, azonban vagyok annyira fegyelmezett civil szervezeti vezető, hogy elválasztom magánemberi véleményemet az általam képviselt civil szervezet tevékenységétől, s ha az utasok a platánsoron közlekedő busszal akarják a 300 méteres utat megtenni, kötelességem az érdekükben cselekedni. Ezért biztosított Alapítványunk ingyenesen pihenőhelyet az általunk ujjá épített és fenntartott vasúti megálló épületében a BKV gépkocsivezetőknek, nincs szerződésünk, egy emlékeztető készült, melyben a BKV illetékesei elfogadták feltételeinket. Vállalták az Önkormányzat pályázatában is szereplő környezetbarát autóbusz közlekedtetését! Tisztában vagyok azzal, hogy a 200 milliós EU támogatás visszafizetését is maga után vonhatja, ha nem indul el az autóbusz, ezért segítettük az Önkormányzat pályázatának megvalósulását. Visszautasítom, hogy politikai érdek vezérelt volna bárkit a platánsor ügyében. Pártok beavatkozását mindenkor visszautasítottam. A civil összefogás ellenvéleményét politikai erőként aposztrofálni nem méltó polgári párt képviselőjéhez.
Remélem, hogy a gépkocsival közlekedők minél többen az autóbuszt veszik igénybe a vonathoz közlekedéshez, így összességében a platánsort kevesebb környezeti terhelés éri. Az utasok szavaztak az autóbusz igénybevételével és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartani. Kérem, hogy a platánsoron lakók, utcájuk iránti aggodalmukat azzal is bizonyítsák, hogy kerületünk legszebb utcájaként gondozzák a házuk előtti területet és hétvégén gépkocsival az udvarukon vagy a kocsibeállón parkoljanak, hogy az itt gyakran megforduló fotósok elvihessék a festői szépségű platánsor vizuális élményét.
Szeptember 16-án reggel fél 7 és 7óra 15 közötti időben a Mobilitási Hét alkalmával szeretettel várjuk az utasokat egy pohár teára és mangalica töpörtyűs falatkára az állomáson.
Rákoskert 2010. szept.14

Árvay Ferencné
Rákoskert Vasúti Közlekedéséért Alapítvány
Kuratóriumi titkára

 

 

FELHÍVÁS

A Rákoskert vasúti megálló épületében jogi tanácsadónk részvételével várjuk

2009. június 3.-án szerdán délután 17 órától az un. vasútbusz rákoskerti platánsoron tervezett útvonalával kapcsolatban

a kedves utasok és lakótársak véleményét, észrevételét.

Tovább >>          Pdf
 

 

 

AKARSZ BRINGÁT NYERNI?

GYERE RÁKOSMENTÉRE KEREKEZNI!

2007. szeptember 22-én szombaton 11 órától
“Két keréken Rákosmentén” bringaverseny és utána bográcsparti a Rákoskerti Kerékpáros Centrumban

(Budapest, XVII. ker. Rákoskert, Kísérő utca, vasúti megállónál)

A Rákoskerti Kerékpáros Centrum a XVII. kerületi kerékpáros és lokálpatrióta egyesületekkel közösen rendezi meg a hagyománnyá vált “Két keréken Rákosmentén” elnevezésű kerékpár versenyt.

Ebben az évben a Rákosmentén szervezett Európai Autómentes Nap

programjai jelzik az útvonalat. ahol az ellenőrző pontokon tesztkérdések és meglepetések várják a bicikliseket. (helytörténeti és közlekedési ismereti tesztkérdésekre kell válaszolni, melyhez rövid tájékoztató segédanyagot adunk.) Az időeredmény és a tesztkérdés együttes értékelése dönti el a helyezést.

FŐDÍJ: egy kerékpár, melyet a Pap-kerékpár üzlet (1173.Bp.Pesti út 37.sz.) ajánlott fel a rendezvényhez, de a rendezők minden résztvevőnek adnak nyereményt. (kerékpáros felszerelés, elővárosi bérlet, könyv, édesség) A fődíjat a rendezvény napi bélyegzőjével ellátott nemzeti szinű szalaggal kötjük át, melyből eredményhirdetés után a nyertesek egy-egy könyvjelzőnyi darabot kapnak.

RAJT: 11 órakor, a Ferihegyi út/ Egészségház utcánál levő téren, a Rákosmenti Autómentes Nap központi helyszínén. (bemelegítésként: ugyanitt 9ó.30-tól-10ó.-ig Rákosmenti kerékpáros felvonulás)

NEVEZÉS: a RAJT helyszínén 10 órától!!

CÉL: Rákoskerti Kerékpáros Centrum, ahol a résztvevők bográcspartin pótolhatják a kerékpározásban elhasznált energiát.

Nevezési díj: 1000,- Ft/fő. Családi nevezés: 1200,- Ft./család!!! Pedagógussal nevező diákoknak 50 % kedvezmény, a csoportvezető pedagógusnak ingyenes nevezés. Vonattal érkezőknek 50 % kedvezmény plusz tombola sorsolás!!

Várjuk az egész napos rendezvényre a kerékpárosokat és barátaikat!!

 emil: arvaymari@freemail.hu

 

A Rákoskerti Templom Alapítvány tisztelettel és szeretettel meghívja
Önt, kedves családját és barátait

2007. augusztus 19-én, vasárnap, 10 órára

a Szent István-napi ökumenikus igehirdetésre és a 800 éve született
Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére rendezendő ünnepségre,
melynek helyszíne:

a Rákoskerti Templom–domb
(Rózsaszál – Tiszaörs saroktelek).

Igét hirdetnek:  a történelmi keresztény egyházak képviselői.
Közreműködik:  a Kecskés Együttes
Támogató:  Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzatának Oktatási és Kulturális Bizottsága

 

84 éves korában elhunyt Szoboszlai Pál.

Szakértői vélemény a platánsorról

Új menetrend a vasúton, régi gondok a közlekedésben.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eXTReMe Tracker

Rákos címer. Link: Rákoskert.hu , az Önkormányzat lapja